Het project Stadionplein in Amsterdam is opgenomen in het Architectuur Jaarboek van 2017-2018. 

''De luifel met indrukwekkend overstek (16 meter uitkraging over twee verdiepingen) is het meest in het oog springende element van het Zuidblok op het Amsterdamse Stadionplein. De uitkraging werd ooit aangereikt door architectenbureau OMA als stedenbouwkundige oplossing voor het gebied. Eerder was een patstelling tussen de gemeente en de bewoners ontstaan over het wel of niet bebouwen van het plein. De luifel houdt de gewenste zichtlijnen op het plein in stand en biedt tegelijk een overdekte openbare ruimte aan de bewoners. De zwevende luifel is ongebruikelijk voor Kollhoff Architekten, die architectuur ziet als uitdrukking van zwaarte en stabiliteit. Hier zijn schijnsteunberen ingezet om visueel een zwaarte en degelijkheid te geven aan de constructie.

Het Zuidblok kreeg een brede, culinair geïnspireerde invulling. Het is hotel en proeflokaal, café-restaurant en culinair opleidingscentrum in één. Er zijn flexibele werk- plekken en ook zijn er ruimtes te huur voor feesten en ver- gaderingen. De trap tussen het restaurant en de opleidings- keuken, over de volledige breedte van de hellingbaan van de parkeergarage, biedt een ruime, comfortabele ‘tribune’ met veel zitplek. Ook de daktuin, centraal gelegen tussen de hotelappartementen en zichtbaar vanaf het plein, is deel van het concept: hier worden seizoensgroenten en -kruiden geteeld.

De kiosken op het voormalige parkeerterrein zijn door Kollhoff herbouwd. Ooit waren ze door Jan Wils ontworpen als onderdeel van het ensemble met het Olympisch Stadion. Inmiddels doen ze niet langer dienst als kaartverkoop voor het parkeerterrein, maar vervullen ze een nieuwe functie als koffiezaak en ijswinkel. Parkeren gebeurt nu in de garage onder het gebouw.''

Bekijk het volledige artikel hier.