Ondanks (of dankzij?) de beperkingen van Covid-19, konden we de afgelopen weken efficient schakelen met Monumentenzorg, de Welstandscommissie en alle betrokken diensten: compliment aan alle thuiswerkende ambtenaren in Den Haag!

Het pand is gebouwd tussen 1726 en 1730 als drie voorname stadspaleizen in Louis XIV-stijl die in de volksmond later de naam “De drie Stoepen” kregen. De drie huizen functioneren al lang als één pand en deden dienst als museum, hof, officiële residentie, zetel van het Permanent Hof van Arbitrage, theater, poppodium en kantoren. 

Het rijksmonument wordt gerestaureerd en getransformeerd naar 58 appartementen met een nieuwe aanbouw en tuin aan de achterzijde. De monumentale structuren van de drie afzonderlijke huizen worden weer in ere hersteld. Ieder pand krijgt weer een eigen entree via de oorspronkelijke stoep met daarachter de monumentale hal en trap. De latere aanbouw wordt vervangen door een kleiner “tuinhuis” met een gevel die beter harmonieert met de klassieke achtergevel van het monument. De parkeerplaats wordt gehalveerd zodat er weer een tuin aangelegd kan worden.